Київ може закохати в себе будь-якого гостя столиці завдяки краєвидам, архітектурі, гостинності жителів міста та гастрономічним смаколикам.

Якщо говорити про київську кухню як про невід’ємну частину знайомства з Києвом, то це і борщ, і традиційна «Котлета по-київськи», і торт «Київський», і цукерки «Вечірній Київ».

Окрім цього, Київ може похизуватися гастрономічно-туристичним продуктом столичної кухні «Kyiv pie», який був створений Управління туризму та промоцій Київської міської державної адміністрації у співпраці з Всеукраїнською асоціацією гастрономічного туризму і Асоціація шеф-кухарів України з метою популяризації гастрономічного туризму у столиці України.

«Kyiv pie» – це невеликий пиріг круглої форми на бездріжджовому тісті з різними начинками, який об’єднує українські традиції та сучасні тренди. Унікальність пирога полягає у начинці, яку підбирали з традиційних локальних продуктів в трьох варіантах:

1. Осетер (був популярний в Києві ще 300 років тому, оскільки в Дніпрі його було дуже багато);

2. Яловичий лівер (виготовляють в Баришівському районі);

3. Коріння селери, петрушки та пастернак (користувалися популярністю до появи в Україні картоплі).

Сьогодні кожен бажаючий може скуштувати київську страву «Kyiv pie» в ресторані Наживо Стейк-Хаус та Піца. Окрім цього, після прогулянок містом по маршруту «Київ гастрономічний» учасники закінчують свою прогулянку частуванням київського пирога та фірмового лимонада.

Дякуємо за невід’ємний вклад у розвиток туристично-гастрономічної галузі в місті Києві Aleksey Povtoreyko! Сподіваємось, що київський смаколик «Kyiv pie» стане справжнім туристичним символом столиці після перемоги та відновлення туристичних потоків!

Share:
0
    0
    Ваш кошик
    Ваш кошик порожній
    Sivas masaj salonları Ordu masaj salonları Sakarya masaj salonları Manisa masaj salonları Mersin masaj salonları Trabzon masaj salonları Malatya masaj salonları Yozgat masaj salonları Çorum masaj salonları Tokat masaj salonları